ljuglistan

Ibland gör jag mentala listor över saker jag ljugit om i mitt liv. Listan är ganska lång och jag tänker ofta att jag borde skriva ner den.
Senaste tiden har jag mest tänkt på dessa lögner:
1. Neeej då mina vänner tycker inte alls illa om dig dom gillar dig
2. Neeeej då min pojkvän ogillar inte alls er han tycker jättebra om er
3. neeeeej då jag är inte ledsen och vill bara va med dig resten av livet
4. Idag ska jag plugga
5. Nej jag är bara lite trött
etc m.m. och dylikt HE HE

Håkan

Är fortfarande i Hultsfred, hänger bland annat med killen på bilden som hoppar upp i sängen och sätter sig i knät. Så himla himla mysig och söt. Fast hyper också. 

håll dig till dom dina dom skyddar dig

Jag är i Hultsfred. Om detta finns massvis och ingenting alls att berätta.
 
Metoder, teorier och läsbara tillvalskurser fortsätter hagla över mig och jag bara önskar att jag snart skulle vara klar med alla beslut och vara framme vid analysdelen. Men snart är jag där och sen är det sommar. Att bestämma kan vara så sjukt tröttsamt så en blir alldeles matt.

att va flexibel och stresstålig

 
Jobbintervju och plugg. Stränga mail från handledare och presentation att förbereda. Det är mycket på en och samma gång och jag kan inte dricka mer kaffe eller äta mer socker för att hålla mig vaken och hålla fokus. Tips på andra knep mottages gärna.
 
Men imorgon ska jag åka hem.

Spartanskt rum

Slängde ut den gamla soffan i väntan på den nya. Just nu har vi ett rätt spartanskt vardagsrum och vi har återupptäckt vilka fina fönster vi har. 
 

Lördagen den tjugofjärde mars

Bildkavalkad från igår! Frukost följt av secondhandrunda där vi fyndade en ny soffa! Vidare till Sanna, vidare till Linnea och hennes fantastiskt fina lägenhet, vidare till K7 för dans. 
 
Himla fint.

jag förnimmer mellankoli

Har så mycket att plugga och läsa just nu att jag inte ens orkar läsa igenom instruktionerna ordentligt. Blundar och låtsas som jag bara är ett A4 från helg istället. 

torsdagsdans

nFkQp0 on Make A Gif, Animated Gifs
make animated gifs like this at MakeAGif

på låtsas och på riktigt

 
Kan vi inte bara en gång för alla lämna över mikrofonen, pennan, gitarren, tangentbordet, penseln, kameran, talarstolen, pianot osv till dom som faktiskt har något vettigt att säga. 

Onsdagslista

Vad åt du senast?
En kladdkaksmuffins som Matilda i min klass bjöd på.
 
Vilken film såg du senast på bio?
Berättelsen om PI
 
Vilka är dina tre bästa serier? 
Svårt att bestämma bara tre men Skins, Girls och My mad fat diary kanske.

Vilken bok läste du senast?
Senaste hela var Liv Strömqvists Hundra procent fett
 
Vad ska du göra i höst?
Då ska jag jobba praktiskt med mitt masterprojekt!

Ska du resa någonting i år?
Ingenting planerat pga min otroligt dåliga ekonomi... 
 
Vilket är det senaste klädesplagget du köpte?
En jacka med paljetter på från Beyond retro
 


Hur länge har du bloggat?
Lite olika till och från sen 2006 innan dess skrev jag dagbok på lunar, p3 star, helgon och sånt.

Tre bloggar som du besöker precis varje dag? 
http://rodeo.net/niotillfem http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna http://sannade.blogg.se/
 
Listan lånade jag från Sandra


who run the world

Idag är det lillördag och snart är det helg!!!!!!

utfyllnadsdagen

Tisdagar känns oftast så otroligt långsamma och menlösa. Jag har sällan någonting schemalagt på tisdagar och ingen anledning att ens lämna hemmets trygga vrå. Idag delar jag tiden lika mellan att städa, läsa texter och förbereda torsdagens seminarie samt att söka jobb. Utanför är det snöstorm och jag känner mig lite instängd. Tiden går så långsamt och att gå från tanke till handling är ovanligt svårt. Som om hjärnan och händerna inte riktigt är lika bra sammankopplade på tisdagar. 
 
Titta så förväntansfull, pigg och glad jag var i lördags morse! Sminkat mig hade jag också gjort! 
 
Dock lite skelögd pga morgontrött. har så svårt att fokusera blicken på morgonen, och under längre stunder på dagen också.

Säsongsavslutningen av Girls

NEJ, Säsongsavslutningen av Girls igår var inte alls det fin och romantisk. Den var ett tecken på hur dåligt både Hannah och Marnie mår. Adam är ingen gullig kille som har "kommit på bättre tankar" har ni totalt glömt våldtäkten för något avsnitt sen? 
 
Blir så provocerad av hur det gullas med killar som är riktiga as bara för dom gör nånting som kan tolkas som en lite fin medmänsklig gest. Mest provocerad blir jag för det sker hela jävla tiden i verkliga livet. Sluta vara så förlåtande mot personer som beter sig som as utan att behöva stå till svars för det. 
 
Här har Parisa Amiri skrivit precis det jag tänker. 

Önskningar vecka 12

Denna veckan vill jag gärna hinna med att göra musik, fotografera och rita. 
 
Samt bli klar med allt plugg i tid. 
 

Söndagen den sjuttonde

Så mycket jag inte vill skriva om här men komma ihåg ändå. Måste börja skriva ner saker som inte betyder så mycket nu för det betyder bara för stunden, men det kommer kanske betyda något sen.
 
Som att råka somna panna mot panna mot glasögon som skaver och som hur det känns när första vårsolen träffar min hud och känslan av att saker och ting någon gång kanske kommer lösa sig. 
 
 

Stockholmshelgen

Igår åkte en peppad tjej till Stockholm för att först hänga med Karin och strosa runt lite, besökte beyond retro och köpte mig en tuff jacka osv. 
 
Sen gick vi på Cissis födelsedagsfest och träffade massa trevliga människor. Tackade dock för oss ganska tidigt och åkte hem till Karin och Calle på kungsholmen där vi pajjade Calles ensamkväll och sen somnade jag gott på soffan. 

Så NÖJD

Såhär himla nöjd och glad var jag igår när jag hängde med feminister, och såhär himla nöjd och glad är jag just nu som precis fått till en så himla bra bokning till Norrköping Pride. HURRA!
 
Det vägde upp hela min sega pluggdag, nu är jag lite mer motiverad till ännu en trög dag på bibblan imorgon. Hurra hurra hurra! *stanna kvar på bloggen för att få veta denna hemlis*

observation

Detta med personer som försöker värja sig från att bli hånade för sina pretentioner genom att låtsas som att dom är ironiskt pretentiösa. Då om i något fall framkommer ju pretentionerna riktigt tydligt, så tydligt att det inte går att undå. Kan inte alla bara stå för de pretton dom är eller bara strunta i att vara pretto. 
 
mvh pretto ibland och stolt sådant. 

Onsdagen den trettonde

Vaknar och hostar slem, tycker synd om mig själv en stund och inser sen att det är såhär, och ibland värre min lillasyster och de två andra som driver bloggen we just breathe har det VARJE dag. 
 

Skeva samhället

Att det gullas så förbannat med den här killen, ba åhh han kan inte ta hand om sig själv fast han är över 30, så guligullisöt han är. Jag vill ta hand om honom blablabla. 
 
Asså, snälla. 

tisdagen den tolfte

Bästa beslutet jag tagit det här året är att ta avstånd från sånt som inte känns bra. Att våga säga ifrån och inte ta skit från någon, inte vara så jävla förlåtande för att det är några som jag kallar vänner. Jag orkar inte höra skit från killar som skyller ifrån sin totala brist på ansvar på könsnormerna och sån jävla skit. 
 
Jag orkar heller inte höra något försvar i någon form för någonting som helst som lyder "jamen hen har ju alltid varit sån" eller "jamen så har det ju alltid varit" Det är ingen som helst ursäkt för att någon beter sig illa eller för att fortsätta upprätthålla system som är rasistiska, sexistiska eller som det heter på engelska, Fucked Up. 

Min internationella kvinnodag

Såhär såg min 8 mars ut på ett ungefär. 
 

8 mars

Idag går vi ut på gatorna och protesterar och uppmärksammar alla orättvisor i det här samhället. Lika villkor för alla oavsett. Vi ska skrika och vara arga och i norrköping särskilt protestera mot det sexuella våldet. Skrika och kämpa som de som kämpat innan oss för att få det samhället där vi är idag. 
 

Those dancing djs

Imorgon är det internationella kvinnodagen vilket jag hoppas att ingen lyckats missa. I norrköping är det massvis med viktiga saker som händer exempelvis demonstration och feministfika med Hallongrottans vänner, efter det är det både föreläsningar och festligheter på arbetets museum.  Och imorse fick jag vakna till den fantastiska nyheten att mina favoritdjs - Those Dancing Djs kommer att säkra dansen på arbetets imorgon! Hurra säger jag och dansskorna som nu ska putsas. Efter en hård dag på barrikaderna (som doktor kosmos skulle beskrivit det) förtjänar vi alla att få dansa till bra musik, annars kommer vi ju bli deprimerade av hur långsamt utvecklingen går ( OCH PÅ VISSA STÄLLEN STANNAT HELT!!!!!!) och gräva ner oss i en grop i skogen. 
 
Dansande djsarna från en annan fest en gång i tiden som nu känns väldigt långt borta.
 

nittiotalisterna

Jag måste hoppa på hyllningståget till den här fantastiska delen av nittiotalisterna på svt. Tyra är en så fantastisk person och jag vill bara få hänga med henne och lära av hennes obrydda sätt. Gillar särskilt hennes tankar om begreppet "vi får se" och att om alla bara fortsätter säga vi får se så HÄNDER JU INGENTING. 
 
Sen är demonstrationen på första maj helt fantastisk. 
 
Gör som jag och ta en paus och kolla på Tyra så kanske ni blir mer som henne efteråt. 
 
 
ps. scenen när hon städar sitt golv och är arg på sin pappa är hysteriskt rolig. Precis vad jag vill skrika åt Maria när vi städar hehe. 

Kärleksparken

Hittade dom här bilderna och blev lite nostalgisk. Vill parkhänga och låtsas som inget i världen är jobbigt.

hseohoraewre

Barnet i lägenheten ovanför hulkar av gråt och inuti mig krigar hormonerna och vill ut. Huvudvärk på grund av för mycket kaffe och peppen från tidigare idag försvann iväg lika snabbt som den kom. 
 
Men det är bara kemiskt. Obalans i hjärnan, inte i mig. 

Effektiva veckan

 
Som vanligt på måndagar så planerar jag för en effektiv vecka, och nu behöver jag verkligen ha en såndär supereffektiv vecka. Dock så har dagen börjat bra och jag har kunnat pricka av många punkter på min lista. Så underbart befriande att BLI KLAR med grejer. 
 
Nu ska jag hitta mitt lipsyl och laga mina stackars läppar, brygga kaffe, ringa ett samtal och sen SKRIVA. 
 
 

fabriken

Igår styrde vi i republiken bästa dansgolvet på trappan. Hits idel hits, spice girls och kärleksförklaringar. Dansade rummet svettigt och idag är jag sådär utmattad som en kan bli. 
 
 

RSS 2.0