Partyn och bakfylledar


Den sista söndagen i september

 
Sista söndagen i september och jag gör mest ingenting. Sitter och känner efter och kollar instagramflödet. Är hungrig men lagar ingen mat. Kanske kokar mig ett ägg innan jag går till sängs. Imorgon ska jag va produktiv och få nåt gjort. Banne mig. 

Kulturnatt

 
Ikväll är det kulturnatt här i staden, jag har mest bara hunnit besöka nkpg style idag men ska kila iväg på vernissage och filmvisning snart innan festligheterna tar vid. En av mina lärare visar upp sina filmer och det ska bli spännande att se. 
 
Återkommer en annan dag, men hoppas på en kväll med äventyr. Önskar att jag kunde varit med i Malmö ikväll med typ alla mina favoritpersoner och fira Elins födelsedag. Åh. Så himla dumt att inte kunna va på alla ställen samtidigt och att behöva välja osv. Saknar dom ju så himla himla mycket. 

Rock and roll heart

 
Godmorgon
 
Här sitter jag framför webcamen och försöker se söt ut och visa upp mitt nya hårspänne från Berlin på samma gång. 
 
Nu går jag iväg och kränger affischer och påsar och kanske konsumerar en aning. 

Fredagshejdå

 
Jag har sminkat ögonen och ska gå ner på stan för att äta mig en fredagsmiddag och lyssna på lite musik. Vilken fredag va! Nu kom Maria med ett läppstift också, kanske slår jag på stort ikväll och smetar på det på läpparna mina. 
 
 

vimpelfredag

 
Jag är inte så pysslig av mig, men sen ibland så får jag små infall och tänker att jag ska pyssla lite. Det här är vad jag åstadkom under tiden pysselruset härjade. HAHA
 
Men lite kartvimplar kanske piggar upp i mitt gråa sovrum, kanske vaknar jag lyckligare när jag imorgon kan blicka upp mot dom små skrynkliga vimplarna med små delar av stockholm. 

Fredagspirret

SÅDÄRJA MINA VÄNNER!
 
Nu har jag hunnit med att luncha och fika med Sanna på kuriosa och även köpa en pennvässare och kolla på alla tröjor på monki utan att köpa en enda. 
 
En väldigt rolig grej är att Sanna ska återvända till Norrköping så det känns lite ljusare igen så att säga. Hihi. 
 
Ikväll vet jag inte vad jag ska göra och imorn är det kulturnatt och fullt upp, Republik ska sälja affischer och påsar på Nkpg style och sen ska jag hinna med att insupa lite kultur och sen träffa roliga personer och dansa natten lång tills jag inte orkar stå på benen. 
 
 

Födelsedagsfirandet

 
Hurra i efterskott för igår fyllde bästa Therese år! Vi har varit vänner i 10 år nu, spelat i samma band och gått i samma klass nästan hela tiden. 
 
Igår bjöd hon och Rikard på ett soft häng i hageby med goda bakverk och sånt. Dessvärre hade jag en hemsk huvudvärk efter milslånga föreläsningen, sådär så jag fick ställa en spyhink bredvid sängen. Tack och lov kom den inte till användning och när jag vaknade mådde jag bra igen. 
 
Nu snart ska jag möta upp Sanna, fint och så. Ska även posta min ansökan om dispens så håll alla tummar och tår osv för annars är det kört. hehe. 
 
 

Äppelöga

Har inte läst läxan men går på milslång föreläsning ändå. Eftersom det är en lärare jag haft så många gånger förut tänker jag att jag är förberedd ändå. Dessutom öppnar jag ju så sällan käften i diskussioner ändå. 
 
Sen verkar jag blivit teknikansvarig för en grej men kan inget om teknik. Vet inte hur tusan det ska lösas. Är ingen ljudtekniker har bara den goda viljan. MEN PROBLEM ÄR JU TILL FÖR ATT LÖSAS HEHE. 
 
Igår innan jag somnade såg jag senaste How i met your mother, fällde några tårar och rös som vanligt... Sen vaknade jag av sms från Henrik som undrade om jag sett senaste avsnittet. Älskar för övrigt att han inleder sina sms till mig med "Lången!". Känner mig som en fotbollsspelare då. 
 
Nu ska jag bädda sängen och leta en gratis ljudtekniker innan jag går till skolan. Önska mig lycka till. 

Dear Lemon Lima

 
 
 
"Why does god hate me, but why do i question what god does im an atheist
 

Ikväll såg jag och Maria filmen Dear Lemon Lima. Den var fin och inte alls vad jag trodde. Den var lite som ett fuck you, fast inlindat i fina bilder, söta kaniner och färgat hår. Jag är inte så bra på recensioner så jag ger mig inte på att recensera den. Men jag tycker den var fin och att alla ska se den, eller nä inte Hampus för han kommer ändå inte gilla den men det har han nog redan räknat ut. 
 
Men kortfattat så handlar det om en tjej som är kär i en kille som är en fjant och hur hon hanterar sitt krossade hjärta.

Spenaten bäddar om hjärtegropen

 
I somras när jag var som deppigast och argast och kände mig pytteliten så ville jag mest bara äta spenat. Helst bladspenat eller spenatsoppa. Jag blev snabbt mästare på att göra spenatsoppor men har på senaste tiden tagit en paus från spenatsoppan. Vill inte tröttna och vill inte förknippa spenatsoppa med ledset hjärta. 
 
Kom att tänka på det nu, när jag ska ge mig på att äta stuvad spenat, som tillbehör då. Istället för spenatsoppa. Vad konstigt det är när man bara vill äta en och samma sak om och om igen.
 
Ifall man är ledsen får gärna maträtten vara monoton och smaka samma hela maträtten igenom upplever jag. Vet att niotillfem mest ville äta cheesburgare när hennes kille dumpade henne. 
Fanns visserligen vissa kvällar då jag och vinägerchips till middag tills gommen var helt sårig, mest bara för att göra det hela lite mer jävligt och dekadent så det skulle gå över snabbare. 

Onsdag

 
Tiden går långsamt idag. Min lärara har scannat in ett utdrag ur en bok han vill vi ska läsa tills imorn, sned och vind är scanningen och jag orkar inte vrida på huvudet för att försöka se bokstäverna. Men jag ska göra det snart ändå. 
 
Gnäll gnäll gnäll. 
 
I helgen kommer Sanna hit! det blir fint, också ska jag kränga affischer och tygpåsar och dansadansadansa. osv. som vanligt. 
 
Vill man bli kär i mig så passar det bra nu också, kanske redan idag eller till helgen. Den första som blir kär i mig får en puss! 

På gatan där jag bor

 
På min gata händer vissa saker enligt rutin. Sopbilarna kommer vissa morgnar vid samma tid, men jag minns aldrig vilka morgnar. Men de brukar väcka mig med sin gnisslande metall. 
 
Sen är det fredag och lördagnattens festligheter, oftast vid 23-00 när festprissar går till krogen, sen vid 03-04 när de ska därifrån. Då är det glada rop om efterfest och ett och annat par som bråkar. 
 
Men det finns även en återkommande man, han följer dock inte sina rutiner längre. För ett år sen brukade han stå utanför varje morgon vid halv elva och ropa Lars-göran upp mot ett fönster intill. Han fortsätter komma tillbaka om än inte lika regelbundet som en gång i tiden, han ställer sig utanför luntgatan 20 och skriker Lars-göran 3 gånger mot ett fönster. Jag har aldrig hört Lars-göran ropa tillbaka, och jag vet inte vad som händer sen. Men det finns någon märklig trygghet i de här ropandena. Vill att de ska återkomma så jag får veta mer om Lars-göran-mannen. Har ännu inte lyckats få en skymt av honom.

Henrikkkk

 
ASSÅ!
 
Har väntat sen lördag kväll på att mannen i grön tröja ska ringa mig så jag får berätta ett skvaller, men får bara dissen. 
 
Ska säga att jag glömt historien nästa gång vi pratar. Bra straff. 
 
Drömde att vi bråkade som tusan inatt så var jättejättearg när jag vaknade imorse, vi skulle spela ett souldjset och ingen av oss hade med oss nån soul. Tur det inte var på riktigt. 

konfundersamt är ett påhittat ord

Det bästa med våren och hösten är färgerna. 

Where is my mind?



Sopplunchetipset

 
Efter att ha haft det som en plan jättelänge så premiärbesökte Maria och jag idag äntligen Etcetera sopplunch och designbutik här i Norrköping. Där åt vi supergod potatis och purjolökssoppa med bröd och färskost, bra höstmat. Och bra vintermat kan jag tänka mig också. Så det är ett hett tips när man är i Norrköping! dessutom trevlig personal och fina möbler och desigprylar överallt, allting i butiken är till salu så kanske man får feeling och köper stolen man suttit och ätit soppan på. 
 
Butiken ligger på skolgatan 10. 
 
 

Allt faller

 
Några fler bilder från dagens äventyr, äpplen är fina och goda. Bra frukt. Bra så. 
 
Jag har kanske löst ett internetproblem, fast med teknisk guide. Det kan va dumt ifall en person har installerat routern sen flyttar ut så kan man ingenting om hur det funkar sen. Fast bra då när man kan höra av sig och fråga om hjälp så kanske jag klarar det själv nästa gång. Ska bli lite bättre på det där tekniska snart, ha lite tålamod osv. 
 
Eller så kan man ju för det mesta fråga google, google har de flesta svar. 
 

Lilla livet

 
Hej lilla livet vilka äventyr, prövningar och överraskningar du bjuder mig på. Det går upp och det går ner, jag hinner aldrig sjunka ner i tristess iallafall. 
 
Dagen bjöd ju på en tur till grannstaden, där åt vi lunch på ikea, såg hur Ida hade det i sin lägenhet, fick en rundtur i församlingsgården, pallade äpplen och bakade en äppelkaka. Sen såg vi nyckeln till frihet som varken jag eller Maria sett och sen åkte vi hem. Sa åt Maria att laga mat till mig och det gjorde hon, mycket snäll och bra sambo. Imorse påstod hon att det är mysigt att diska, då blev jag så paff att jag städade badrummet och skrubbade badkaret extra noga. 
 
Nu snart ska jag sova så jag är pigg och lyhörd på morgondagens föreläsning om tematiken. Viktigt med 8 timmars sömn. 

Måndag

Inatt har vi sovit som små grisar och nu dricker vi kaffe och maria läser lite i olika böcker, eller kanske i samma. Osten börjar ta slut fastän vi köpte den för en vecka sen så vi har en djup konversation om vilken ost vi ska köpa härnäst, senaste tiden har vi haft präst och grevé, härnäst får vi se vad det blir. Stora problem som kräver lösning på luntgatan såhär en måndagsförmiddag. 
 
Idag ska vi åka till Linköping och hälsa på Ida, ifall hon behagar va klar med sina bestyr snart så ska vi sätta oss i bilen och styra vår kosa dit. I veckan har jag två föreläsningar och inte så mycket mer. Började prata lite löst om praktik med bra personer i lördags. Borde ta tag i det där, kan ju inte sitta och diskutera ost vid köksbordet resten av hösten, fastän det är så trivsamt. 
 

pantmiddagen e en bra middag

Hurra för panten sa jag och Maria och tömde hela sopskåpet vi fyllt med pant, pantade panten och köpte ingredienser och stekte oss lite hamburgare. Snåla är vi, och gratis är gott. 
 
I skrivande stund sitter Maria och hetsäter sin burgare och svär över hur bråttom hon har, snart ska vi bege oss ut på festligheter fast vi har inte direkt nån plan mer än att möta upp ett gäng där vi vet vilka några är. Hoppas många kompisar är med, kul med kompisar ju. 
 
Nu ska jag "måla mig" som min mamma säger och sen skvätta på lite parfym och promenera iväg. 
 
PUSSAR OCH KRAMAR

Mitt smutsiga blod osv.

Jag undrar när jag ska tröttna på att lyssna på medelålders män som tycker synd om sig själva. Helt plötsligt slår tanken bakut och jag vill skrika åt gubbfan att skärpa till sig, ta hand om sina barn och sluta gnälla så förbannat. Rycka upp sig istället för att skriva låt på låt om hur synd det är om honom. 
 
Men å andra sidan är det ju bra så jag kan sitta här på min kammare och lyssna och *känna igen mig* och tycka lite synd om mig själv. Men extremt deprimerande för illusionen om att det inte kommer lösa sig fastän man blir 40+ infinner sig ju. Men det är nog bara han som dröjer sig kvar och inte jag, jag kommer gå vidare och va rofylld och glad hurra hurra hurra. 
 
MEN! Idag fyller min fina vän Karin år, så vi firar med en bild på henne när hon dansar sådär som bara hon kan. Tusen Hurra:n för kakan! 

Annika Norlinfrukost

Äter en sen frukost vid köksbordet framför datorn och musik special med Säkert! Som jag älskar Annika Norlin och det hon producerar och tar sig för, så fantastiskt bra.
 
Utanför regnar det och ikväll ska det spelas brännboll för den goda sakens skull. Kanske blir det festligheter sen, får se, vill att någon ska bestämma den här dagens innehåll åt mig från början till slut. 
 
Tänkte på kärleken när jag vaknade imorse, på tryggheten och otryggheten. Tänker tillbaka på allting som ett tryggt täcke. Klart man vill ha det man inte kan få, eller inte klart fast högst troligt. 
 
JAHAJA nu ska jag sluta filosofera och städa mitt rum. Sen diska disken och va en bra sambo så inte Maria kastar ut mig och hittar en ny inneboende via blocket. Vill inte bli utbytt mot en hon hittar på blocket så bäst att ligga i. 

Ifall ni vill veta va jag drömde inatt

Inatt drömde jag att kakan Hermansson gick i vår klass, det var en jättestor klass helt plötsligt med typ 50 personer. Jag blev starstruck och funderade mest på hur vi skulle bli kompisar. Sen förstördes det av en jävel med krulligt hår som började skratta åt mig för jag inte fattade en fånig lek, då sa jag jamen moget att försöka se ut som Salem al fakir, reste mig upp och gick.

I drömmen skrev jag även jättebra saker på en uppgift, men det minns jag inte längre :( så onödigt nu måste jag ju skriva det två gånger


Hjärtsnörpet

Idag har jag mestadels busat med den här lille killen, han är oftast glad och generös med kramar.

Men ibland fortfarande vrids det om i hjärtat. Fast jag vet inte varför. Kanske för jag ständigt blir misstolkad.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3550611/images/2012/pic_505b8586ddf2b35638001cf8.jpg" class="image">


Flyger iväg

Ringde mamma och bestämde mig för att sätta mig på det där tåget. Så nu vet alla som undrade. Här har ni lite tips på hur man drar till sig killars uppmärksamhet, ett bra tips inför helgen kanske?! Jag ska testa och se hur många ragg jag får, hoppas på flera hundra så jag kan välja och vraka, mest vraka för det är ju coolt att dissa. 
 
Nä SKOJA ju såklart. Ojojoj så skojig jag är. 

Allt det där om att va på väg nånstans

 
God morgon på er.
 
Jag vaknade för en timme sen med ett stressat hjärta, känns som jag borde va på flera platser samtidigt och framförallt göre vettiga saker av min tid. Eftersom min klass bara är hälften så stor som den var när dom gjorde schemat så har alla genomgångar osv tagit mycket kortare tid och därför är vi nu lediga fram till på tisdag. Dock har jag saker som gör att jag måste va i norrköping på lördag, men nu är det torsdag morgon och om jag sätter mig på ett tåg om en och en halv timme så kan jag va i hultsfred i två dygn och då kan jag ha lite kvalitetstid och hultsfredshösten är fin och jag saknar ju min familj så mycket. Hatar att förflytta mig bara, alltså själva resandet ger mig någon märklig ångest, jag tycker ju om att vara framme, men att åka nånstans och veta att det är tidsbestämt gör det svårare för mig att slappna av och carpe diem. 
 
Det var lite om mina märkliga issues. Hoppas er dag blir fin. 

Pale blue eyes

Godnatt bloggen, Här har ni en godnattvisa. 
 
Imorgon ska jag gå in mina nya skor, koka rödbetor och kanske fotografera lite. Kanske skriver jag några mail jag knappt vågar skicka, sådär så man blundar när man trycker på send. 

Konsten och sådär

 
Jo det är ju såhär att jag läser ett program som heter konstnärlig gestaltning just nu. Ett litet problem är att jag typ inte kan någonting om konst. Jag är intresserad och tycker om att konsumera konst men jag skulle inte säga att jag är en konstnär. Lyssnar på Miss Universum istället och låter henne lära mig om vad konsten är. 
 
Ska snart gå på filmquiz fastän jag inte vet så mycket om film, men det är ju också spännande. ALLTID KAN MAN LÄRA SIG NÅT. Är dock värdelös på att komma ihåg namn på skådespelare och sånt. Och filmtitlar, och för att inte tala om regissörer. 

Fulheten

ASSÅ!
 
Såhär dum känner jag mig när jag inte lyckas lösa problemet med de olika fonterna i förra inlägget så det ser alldeles fult ut nu, men ska gå ut i det fantastiska höstvädret istället. 
 
 

Höstenkät




1. Känner du dig spirande lycklig och glad nu när hösten är här?
Inte spirande skulle jag inte påstå, men känner mig rätt lugn trots allt, och mycket förväntansfull!
2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Min svarta stickade tröja som jag bär till allt
3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan 
– hur såg ditt liv ut?
Var ihop, började skriva uppsats, festade kanske, minns inte riktigt.

4. Vad gör du om dagarna egentligen?
Typ, pluggar. beror lite på, ibland tar jag en promenad och ibland lagar jag lite mat
5. Vad ska du ha för frisyr?
ren och välkammad
6. Vad lyssnar du på för musik?
Pop, som vanligt
7. Vad läser du?
Böckerna jag fick i födelsedagspresent, har inte hunnit med att läsa alla än, och det vill jag ju såklart för fick ju bra böcker.
 
8. Ditt bästa skönhetstips inför hösten?
 Tvätta håret innan det blir flottigt
9. Vem är din stilikon just nu?
pass

10. Är du kär?
nä.
11. senast inkomna sms?

snällt.
12. ångrar du något i år?
Både ja och nej, har ju gjort en del dumt men fan, så onödigt att sitta och ångra sig.

13. vad var bäst med sommaren? 
Att mina vänner är så fina
14. vad var sämst med sommaren? 
ameh, dum fråga
15. blev det som du tänkt dig?
HAHAHA nä. Men det ordnade sig bra till slut ändå.
16. vad önskar du dig?
Fler resor, dansnätter och kramar. 
17. senast sedda film?
 Project x haha

19. senast köpta plagg?
två klänningar och typ en kimono på primark
20. Hur ser du på framtiden?
Jag vill tro att den har mycket överraskningar i sitt sköte. Men å andra sidan är ju min nya teori att man skapar sin egen framtid så beror ju helt på vad jag vill skapa åt mig själv.


Alla bilder är stulna, ja jag är fortfarande besatt av skins. Går nog aldrig över.

Den oförberedda visan

 
God morgon!
 
Idag väntar ett skönt skådespel då jag ska låtsas vara förberedd men ändå improvisera fast låtsas som jag improviserar litegrann så jag visar på hur föränderlig jag är. Hoppas det inte blir så svårt.
 
Tar med mig en banan idag så har jag mellanmål att trösta mig med. Och man får en bra paus. Precis som rökarna får en bra paus fast min är mer hälsosam. 

Tevekväll

 
Oroar mig inför morgondagens gestaltning/installation eller vad jag nu ska kalla det, men det ordnar sig och blir bra säkert. Är bara så sugen på att va lite nöjd, men å andra sidan så ska bara min lilla klass på 10 personer och två lärare se helheten, och som en av mina lärare sa så är det nu processen som är det viktiga. Men lätt att få lite prestationsångest. 
 
Men nu är det tisdagkväll och jag har nog löst framställningen och har tre timmar på mig att bygga så det löser sig. Tisdagkväll är bästa tevekvällen, först ung och bortskämd och sen svenska hollywoodfruar. Hög kvalitet på den kulturen jag konsumerar. 
 
Puss och kram och nyp i stjärten som konduktören på tåget sa sist.

Hampus säger godkväll


Självarkeologiska

Eftersom dom andra i min klass tydligen har fantastisk framförhållning hade dom inga problem med att vi ändrade lite i schemat och fick en mindre dag på oss med uppgiften jag inte ens börjat med. Det innebar lite panik för mig som blev tvungen att akut komma på en gestaltningside tills imorn nu ikväll men tror jag har kommit en bit på vägen nu. Har med Marias hjälp gjort en beståndsdel och ska förhoppningsvis snart pyssla ihop den andra beståndsdelen och sen komma på nåt smart att säga om det hela. 
 
Men nu tar jag en paus och tar såna här bilder istället, och fikar. 
 



Seminarie gestaltning teori och sånt

Idag har vi ett gestaltningsseminarie där vi turas om att presentera exempel på bra gestaltningar utifrån temat som är välfärdsdrömmar. Just nu är det lunchpaus och om 45 minuter är det min tur att presentera. 
 
Jag ska presentera det här fotografiet av Laurent Cheheres och prata om välfärd och gestaltning. Pretentiöst så det förslår, men mycket vackert fotografi.
 
En tolkade temat som att historiska gestaltningar är bra för då ser man hur jävligt det varit tidigare och hur bra vi har det nu. Men det är väl ingen välfärdsdröm? Det handlar om att vi gemensamt ska skapa ett sverige där vi alla tillsammans kan känna trygghet och så vidare. Men den här utläggningen om hur jag ser på välfärd kan vi ta en annan gång för jag spårar nog ut lite kanske såhär på en lunchrast. 
 
Orkade hur som helst inte lägga mig i välfärdsdiskussionen, kanske gör det snart när det är min tur eller så struntar jag i det. Kanske säger jag bara att jag har en rätt tydlig bild av vad välfärd är för mig och att jag inte alls tycker det är ett särskilt luddigt och vitt begrepp som första talaren tyckte. Att ha det bra. Så enkelt. 
 

Hard lips

Jag har alltid haft ett märkligt motstånd mot krämer och liknande, salvor är det obehagligaste jag vet tänkte jag skriva men mord, våldtäkter och liknande är betydligt mer obehagligt. 
 
Ända sedan alltid har jag tyckt att det varit väldigt obehagligt att smeta på kalla klibbiga krämer på kroppen, och framförallt på läpparna. Det klibbar konstigt och jag får obehagskänslor. När jag var liten och fortfarande gick på dagis fick jag kväljningar av fingerfärg, ryser fortfarande av tanken på att måla med den där färgen med fingrarna som sen torkar in i händerna och blä. 
 
Iallafall, som följd av detta har jag ofta fnasig och torr hy och framförallt torra och fnasiga läppar. Varken särskilt snyggt eller funktionellt. Det svider när man äter eller dricker framförallt. I perioder skärper jag till mig och ser till att inte ha blödande cornflakes-läppar men ibland vaknar jag upp och läpparna är sådär otrevliga. 
 
En morgon i Berlin vaknade jag upp med hårda och svullna läppar som eftersom blev allt torrare, bara sådär över en natt. Kanske hade jag druckit för lite vatten eller nåt. Hur som helst så tänkte jag nu vara så modig och vuxen att jag smörjer in dom med helosan och ger mig inte förrän dom är pussvänliga igen. Vore ju dumt om jag mötte en pussugen person också var jag inte i form att pussas. Alltid redo är det som gäller. SKOJA. 

Klaget osv

Ofta klagar jag av bara farten, och ofta är jag ironisk när jag klagar men tänker inte på att ironi inte alltid når fram till mottagaren. 
 
Men, jag klagar kanske oproportionerligt mycket ibland, men sånt där går ju i perioder för det mesta. Men som exempelvis nu, imorgon har vi ett gestaltningsseminarie där vi ska presentera en bra gestaltning och motivera varför just det verket är så bra gestaltat. Det kan va lite vad som helst, en låt, en dikt, ett fotografi, en dans osv. Så egentligen inget svårt alls. Jag gillar ju jättemycket saker, och att motivera är ju inte särskilt svårt. MEN SÅ SVÅRT ATT VÄLJA NÅT ATT JAG VET INTE VAD!
 
Tror jag lägger för mycket prestige i uppgiften och tänker att jag vill visa mig från min bästa sida och va medveten och ball typ. 
 
Här kommer en låt som jag och mina kompisar skrivit som handlar om att jag ligger i sängen och tycker synd om mig själv och tycker det är trivsamt typ. Kan tolkas lite som man vill.
 
 

Berlin

Hallå alla fans!
 
Nu är jag hemma igen, har fått en ny toalettstol installerad och det är ju trevligt. 
 
Berlin var fint, intensivt och bra. Vi strosade mest omkring och levde carpe diem, besökte vintagebutiker och "insupte atmosfären". Dricka billiga drinkar hann vi med också. Äta god mat också, vara på en klubb där alla spelade rundpingis, förutom jag och Hampus som bara tittade på. 
 
Nedan följer en bildkavalkad, de flesta bilderna ligger ju uppe på facebook men valde ut några favoriter nu. 
 
 
 



Wohnzimmer

Är på en bar i kanske norra berlin eller nåt sånt. Här röks det inne fortfarande och drinkarna är billiga och varken fyror eller sexor, starkare är dom men ingenting går att placera. Är trött och behöver sova. Vi hörs en annan dag, bloggen.


Wir fahren nach Berlin

Haha enda bilden jag hitta på fejjan med oss tre resekamrater på bara och jag fick en tvångstanke om att det här inlägget var tvungen att ha en sån bild.
 
MEN IDAG KÄRA LÄSARE ÅKER JAG TILL BERLIN IFALL NÅGON MISSAT DET. 
 
Vem vet, kanske bloggar jag från hostelet när jag hittat wifi eller så hörs vi när jag är hemma i peking igen. 
 
Jag är mycket spänd och pirrig inför resan men det ska bli himla kuligt och mysigt, och soft, och fint. Just nu har vi en rörmokare på plats som äntligen byter ut vårt gamla äckliga handfat och vår ännu äckligare gamla toalett. Lyx att komma hem sen och uträtta sina behov på en sprillans ny toalettstol. 
 
Ha det så fint! PUSS & KRAM

Nu är alla små stjärnor nu är alla glada

Idag frågade Jon mig om hur det kändes med allt, men det var i kassakön på hemköp och jag svarade väl det vi båda visste och ville höra av varandra på något vis. När det är trevligt känns det värre, då kommer bitterheten och det blir svårare för korkade hjärnan och dumma hjärtat att ta in och förstå, men långsamt går det över även om man backar några steg lite då och då. Även om man är så trött på att det inte går över tillräckligt fort så blir det nog bra om det får ta lite tid bara. 
 
Ikväll har jag ätit glass och stekta bananer hos Sia, kollat på ung och bortskämd och lite svenska hollywoodfruar, fast innan dess hade vi republikmöte och jag tror vi kom fram till bra saker och att vi snart kommer med bra bokningar som åtminstone jag hurrar för. Vill bara dansa till bra musik varje helg. 
 
Har packat inför morgondagens resa, några klänningar, lite underkläder, lite smink och en tandborste. Ska snart leta efter strumpbyxor utan hål och välja ut en varm tröja som inte tar så mycket plats. 
 
Fotoautomatskärlek är en kärlek som består. I Berlin ska jag fotografera lite igen. Kanske bli som en sån där riktig bloggare som sammanfattar min resa i bilder med rubrikerna "Berlin dag 1" osv. 
 
Men börjar jag med dagens outfit kan ni ju be mig tagga ner lite.

Pojktanten

I söndags begav jag mig till cnema för att se filmen pojktanten. Jag har tänkt mycket på pojktanten sen dess, och mitt intryck av filmen förstärktes, såklart, av att regissören Ester Martin Bergsmark samt medverkande Eli Leven var på plats och att det fanns möjlighet för diskussion och reflektion efteråt. 
 
Flera har frågat mig efteråt vad jag tycker om filmen, men jag har svårt att se den som en film, går inte att jämföra med de flesta andra filmer jag sett. Pojktanten vill jag förstå som en historia om att få va det tredje könet och att slippa välja. Att skapa sin egen verklighet och sin egen sanning. Så ser jag på historien. Det finns även något vackert försonande i filmen, och hemska trasigheter också dessvärre. 
 
 Efter filmen känner jag mig mer hoppfull inför en värld där allting inte bara är kvinna och man och där de som inte passar in hamnar utanför. 
 
Under "regissörssamtalet" berättade regissören att hans ambition med filmen var att den skulle förmedla och vara en känsla mer än nåt annat. Det tycker jag definitivt filmen lyckas med. Jag går inte ifrån biosalongen med en berättelse till i hjärnbalken, utan med flera olika känslor som etsar sig kvar i kroppen. Och känslor är svåra att berätta om, som poesi. Så därför slutar jag försöka här, men rekommenderar alla att se detta vackra poetiska stycke till film. 

Maria säger

"Hur kan man sakna någon som ser så fånig ut, ja en fåne, en riktig fåne ser han ut som, jag kan verkligen störa mig på henne"
 
HAHA MARIA 
 
Vi diskuterade och läste högt ur en blogg och Maria blev lite irriterad, nu är ju visserligen det här ryckt lite ur sitt sammanhang men ändå ganska roligt. Ja hur kan man sakna en fåne. Fånar som är dom bästa tror jag. 
 
Två fånar, maria och jag 2004 kanske

Carpe diem måste man ibland

Nu har vi bokat biljetter och boende i Berlin! Jag, Maria och Hampus åker på onsdag kväll redan och sen vet jag inte riktigt vad som väntar. 
 
Älskar vändningen den här dagen tog, från att ha helt oplanerad tid till att bara bestämma sig och boka biljetter direkt, inte vela tills det aldrig blir av. Jag vet inte alls mycket om Berlin men ska ägna eftermiddagen imorn åt att lusläsa olika guider i olika bloggar och sånt där. 
 
Nu ska jag somna sådär pirrig och längtande och sen ska jag avsluta veckan med att softa i Berlin. Bra plan tänker jag.

Spontant

Älskar att jag skrev på min blogg idag att jag ville resa bort och sen skriver Hampus sms om att han också vill det och sen bestämmer vi att vi åker till Berlin. Bra rymning och bra flykt blir det nog. Vandra okända gator fram istället för att dansa i en foaje och dricka sliskigt vin. 
 
Nu ska jag googla mig fram till de bästa Berlintipsen och plugga undan så jag hinner med allting. HURRA!!!
 
En bild på mig där jag spejar efter nya äventyr. hehe

Vecka 36

Jahaja, en ny vecka vaknade jag till hostande imorse. Den här veckan innehåller lite inspirationsföreläsningar och ytterliggare studiebesök, men till grannstaden Linköping den här gången. Kolla på lite konst och på andra utställningar jag redan sett, men det gör ju ingenting. Jag ska även hinna med att fixa en cd-mixer, kanske boka tågbiljetter, kanske planera ett äventyr. Näe skämt å sido så måste jag planera självarkeologin och leta fram en gestaltning till gestaltningsseminariet. Sen vill jag hinna sluta hosta och träna litegrann. 
 
Tänker att det känns lite fint och pirrigt att jag ännu inte bestämt hur och var jag ska avsluta veckan, kanske avslutas den med att jag vimmelfotar på en klubb här eller så flyr jag iväg. Båda alternativen är bra, men en innehåller en övervägande risk för drama som jag fått nog av. Plus att det är svårt att så bredvid utan att allt det gamla kommer tillbaka. 
 
 

pyntet

Jag har bestämt och kommit överrens om att inte skriva så mycket mer om separationen. Det blir ändå mest bara ältande och det leder sällan någon vart. Ibland måste man nog bara lyfta blicken och göra nåt riktigt istället för att sitta kvar och skaka i ett hörn. Fastän det gör ont och man knappt kan gå så måste man för sen till slut så kan man visst det för det går av bara farten. Ett steg i taget, höger först sen vänster osv. Livet har inga pauser. 
 
Så jag tänkte att ni kan få se hur jag pyntat i mitt lilla (eller ganska stora kanske) flickrum för att göra det lite hemtrevligt. 
 



Gosedjuret Bingo är det mest trogna i hela rummet. Han har varit med mig i alla rum jag haft, i alla hus. Flyttat med mig i alla flyttar och tittar på mig med samma dumma blick och påminner om psyduck. På ett bra sätt. Grishunden är en present från Karin som jag fick på brev i somras. Väldigt fint. Hen sitter över sängen med en mer kritisk blick. 




Söndag

Idag är det söndag och jag är mest trött, fastän jag somnade innan midnatt. Visserligen hostade jag en del så min sömn var väl kanske inte den allra bästa. Och som vanligt blev jag väckt av festprissar utanför som samtalade och skrek på varandra. Men jag brukar somna om lätt efter såna händelser, så det ska jag inte skylla på. Är väl bara lite förkyld och sådär. 

 

Snart ska jag på bio och se pojktanten med efterföljande regissörssamtal. Det blir spännande och bra och roligt. Sen måste jag nog börja fundera på självarkeologin och installationen jag snart ska göra. Gestaltningsseminariet borde jag också börja förbereda. Vill inte komma oförberedd och nervös, vill ha vettiga saker att säga och va genomtänkt. 

 

Jag undrar också hur länge jag ska va ledsen egentligen. Känns som världens mest utdragna sjukdom som aldrig ger med sig. Såg en gång en pojke på tv som sa att man måste gråta ut det ledsna så att det glada får plats. Det tror jag är sant men jag orkar inte gråta mer, får bara torra kinder som gör ont och ont i ögonen för dom svullnar så man knappt ser nånting. Men det går åt rätt håll iallafall. Ifall jag ser tillbaka nästan två månader då jag inte trodde jag skulle överleva och nånsin va glad igen. Så illa är det ju inte nu, mycket bättre om man jämför. Så om ännu två månader kanske det kan gå en hel dag utan att hjärtat känns såhär tungt och trasigt. 


kalla det va du vill

För 10 år sedan:
1.) Hur gammal var du? 12 år.
2.) Var gick du i skola? först på töreskolan, sen lindblomskolan i Hultsfred, fast för prick 10 år sen hade vi inte flyttat än så töreskolan är nog rätt svar.
3 ) Var jobbade du? Ingenstans
4 ) Var levde/bodde du? I vårt hus i siknäs.
5.) Var brukade du hålla hus? Hemma mest
6.) Vad gillade du för musik? Feven, Eminem, typ allt som var med på min most wanted skiva, lucy street, aqua, spice girls och sånt.
7.) Vem var din bästa vän? Jane, och Kristin, och Jennifer. Har inte kontakt med någon av dom nu men en är mamma. 
8.) Vad hade du för intressen? Läsa, det här var ju på den tiden Harry Potter böckerna fortfarande utkom och jag väntade spänt på att få sluka nästa bok.
9.) Vilka filmer gillade du? Vildängel, Livet är en schlager, säkert nån dålig disneyfilm.
10) Hur brukade du klä dig? Bekvämt, var väldigt ointresserad av att klä mig snyggt.
11.) Hade du varit på en riktig fest? nä
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? nä
 


För 5 år sedan:
1.) Hur gammal var du? 17.
2.) Var gick du i skola? Gyro i hultsfred
3 ) Var jobbade du? på sommaren på öland som hotellstädare men sen på hösten ingenstans.
4 ) Var levde/bodde du? Hultsfred, på furuvägen.
5.) Var brukade du hålla hus? Hemma, skolan, replokalen
6.) Vad gillade du för musik? Arga tjejer, Jakob Hellman, Håkan Hellström, cool indie och sånt
7.) Vem var din bästa vän? Maria, Therese å Sia, umgicks knappt med nån annan
8.) Vad hade du för intressen? Ta det lugnt, fotografera, spela musik.
9.) Vilka filmer gillade du? Vildängel, G som i gemenskap, Livet är en schlager, sen minns jag inte, minns bara klassikerna som hänger med. 
10) Hur brukade du klä dig? Poppigt, manchesterbyxor kanske, bandtishor
11.) Vad gjorde du på helgerna? Kollade mycket på film, fotade konserter ibland
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat?  nä
 


För 2 år sedan:
1.) Hur gammal var du? 20
2.) Var gick du i skola? Linköpings universitet, fast i Norrköping
3 ) Var jobbade du? På sommaren på camping, på hösten ingenstans
4 ) Var levde/bodde du? Luntgatan
5.) Var brukade du hålla hus? Hemma, mycket på fester, Ringarum ibland
6.) Vad gillade du för musik? Ball indie 
7.) Vem var din bästa vän? Maria, Henrik, Pontus, och fler såklart
8.) Vad hade du för intressen? Dans, musik, carpe diem
9.) Vilka filmer gillade du? Dom vanliga, minns inte om jag kollade så mycket på film
10) Hur brukade du klä dig? Typ som nu, klänning/kjol, Gulligt.
11.) Vad gjorde du på helgerna? Klubbade, gick med i republik också justja
12.) Hade du fått ditt hjärta krossat? nä.
 


Idag:
1.) Hur gammal är du? 22.
2.) Var går du skola? Fortfarande linköpings universitet fast i norrköping, men nu masterprogrammet
3 ) Var jobbar du? Vimmelfotar lite ibland
4 ) Var lever/bor du? Iuntgatan med Maria
5.) Var brukar du hålla hus? Hemma, runt strömmen, på nån ball klubb kanske,
6.) Vad gillar du för musik? Olika varje dag, mest sånt som inte påminner om kärleken.
7.) Vem är din bästa vän? Maria, men har fler också, men dom kan jag inte lista för jag glömmer alltid nån fastän den personen också är jätteviktig.
8.) Vad har du för intressen? prettokultur är mitt nya intresse, mest för jag måste lära mig mer.
9.) Vilka filmer gillar du? kollar twin peaks just nu, fast det är en serie och vet inte ens om jag gillar det.
10) Hur brukar du klä dig? typ som för två år sen, samma plagg tillochmed
11.) Vad gör du på helgerna? Dansar kanske, fast i helgen har jag inte gjort det.
12.) Har du fått ditt hjärta krossat? Ja, men det kanske börjar ordna sig nu, långsamt.

Sånt är livet

Inatt drömde jag att jag tatuerade mig och blev jättenöjd för den var så fin min lilla tatuering, sen insåg jag att det var en björnstammen-björn jag tatuerat in och fick panik. Just där och då blev jag världens töntigaste människa som tatuerat in det där och ingått i någon slags sekt jag inte ville va en del av. 
 
Tur att det bara var en dröm. 
 
Idag har jag ätit lite yoghurt, kollat ett avsnitt av twin peaks, ätit några nötter och diskat. Funderat på att städa mitt rum men det kräver för mycket organisering och jag orkar inte tänka idag. 
 
Provocerande bild jag letade fram nu va?! helt galen lördag det här

Bättre tider

Vaknade imorse och mådde inte alls särskilt bra, slem och hostande och en mensvärk från helvetet. Fick därför skippa dagens presentationer, inte för det var obligatoriskt, men alltid kul att lyssna på vad andra sysslar med. Nu mår jag ungefär som ett paket smör som står framme för länge på köksbänken. Ska fortsätta tycka synd om mig själv i sängen med den där boken som jag aldrig vill ska ta slut. Kanske återkommer med en recension sen om ni har riktigt tur. 
 
 
Kanske skulle jag kolla på skins igen, från början. Bra helgaktivitet när man är sjuk tänker jag.

Allt löser sig

 
Idag kom jag hem och var psykiskt utmattad av alla intryck och hittade ett paket som väntade på mig i hallen, innehållet gjorde mig så glad att jag blev varm i hjärtat. Fina fina Hampus. TACK! 
 
Får mig att tänka tillbaka på den här helvetessommaren och hur fina alla mina vänner har varit, så fort jag ringde kom dom och satt bredvid medan jag grät och snorade, körde mig vart jag ville och satt och stirrade på vattnet från en klippa tillsammans med mig. Sov över när jag inte vågade sova själv och läste högt tills jag somnade. När jag vaknade gråtande på morgonen låg dom där bredvid och var fina och påminde om att det finns fina människor och att inte alla kommer gå sin väg. 
 
Under den tiden sa Hampus hela tiden att det löser sig, oavsett om det inte känns som det. Allting blir bättre, "glöm dina problem imorgon är dom lösta" osv. Fint att han nu ordnade så bästa Jens skrivit det budskapet till mig. På bästa skivan dessutom. 
 
Nu börjar saker och ting ordna upp sig i mitt hjärta och huvud. Hjärtat är inte längre lika trassligt. Ibland letar sig bittra och svikna tankar fram. Men det är mestadels insikter om att jag trott mig känna en person under en lång tid men det visade sig att det gjorde jag inte alls. Det ställer min världsbild lite på ända fortfarade ibland. Men det är nog mest irritation. 
 
Äsch jag vet inte vad jag vill säga riktigt nu, mer bara att mina vänner är så fina. Dom ger mig sin tid och jag kan ringa och gråta och ömka och älta när jag vill. Krypa ihop i en myshörna och sova bort bekymren. 
 
Hoppas jag kan va en lika fin vän tillbaka

exkursion

 
Nu har jag hostat upp lite slem, ätit yoghurt och ska iväg på "exkursion". Studiebesök vid Rejmyre Artlab väntar. Spännande!
 
Sen middag och fest och sen hem, läsa boken och sova antagligen. 
 
Tjarå

Rikitikitage

 
Min vän Rikard har idag gjort en dramatolkning av ett av mina blogginlägg. Hysteriskt roligt! Lyssna här vettja. hehe
 
Finns även fler, som en dramatolkning av kulturplayern och en om Gustavs tweets. Men det mesta är nog internt och inte så kul för utomstående. hehe. 
 
Ikväll har jag badat med badbomb som färgade badet blått och läst i boken jag köpte mig igår som en tröst för att människor ibland är dumma i huvudet. Bästa köpet på länge men snart är den slut. 
 
 

Lista för att komma över kärleken

 
Varsågoda, en lista jag gjort, lite pepp och så. 
 

Det existentiella och det filosofiska

 
Morgonens föreläsning fick mig att fundera över alltings menlöshet. Vår existens här är totalt meningslös. Men det paradoxala är nuet som pågår och vikten av att leva i nuet. Avvägningen att inspireras av det nu som varit och även av den framtid som man föreställer sig är svår. Att ha uppsatta mål men att lägga vikt vid processen, nuet som hela tiden pågår och inte leva i en framtid när processen är klar. 
 
Processer stressar mig, men gör mig också lugn. 
 
Tänker också på vikten av att sätta igång processer i tanken, börja reflektera och tillåta sig själv tänka i andra banor än de av sig själv och andra förväntade, ibland bara vända uppochner på allting och tänka om. Just också för att sätta igång praktiska processer och inte bara stå bredvid och låta saker hända, och inte se till att viktiga saker händer. För det mina vänner är det största brottet men det kan jag utveckla mer någon annan gång för tror ingen hänger med i mina tankegångar nu. 
 
Efter föreläsningen gick jag hem för att äta lunch innan jag skulle gå tillbaka och hjälpa till att röja upp i en konsthall där det imorgon ska anordnas fest och middag. Men nu börjar den annalkande förkylningen besegra mig och alla leder värker och min kropp är tung och orkeslös, hurra! 
 
Har någon tips på någon dunderkur så tar jag tacksamt emot den, vill verkligen inte missa morgondagens studiebesök, workshops och middag och festligheter. Har redan ätit massa echinagard men det är ju helt värdelöst. 

.

Förundras över att det var såhär det skulle bli. Nej jag vill dig inte illa, ibland kan du kanske bara tänka på vilka signaler du sänder ut och hur du väljer att tolka saker osv osv. 
 
Jag är faktiskt inte en ond person. 
 
Ifall du undrade. 
 

Missar och konstnärliga pretton

Glömde ju berätta att det var Maria som ritat den fina teckningen i förra inlägget, föreställandes mig som dansar loss litegrann för några år sen. 
 
 Dagen har bestått av medveten försovning och en inspirerande föreläsning till nästa uppgift som är självarkeologi. Uppgiften är tänkt att resultera i en installation på 1 gånger 2,30 m om två veckor. Som tur är är det fri tolkning och får va precis hur pretentiöst och personligt som helst. Jag blir bara mer och mer pretentiös och jag har ju en förkärlek till att vara för personlig i många sammanhang. Tycker om när folk blir lite besvärade och kanske blir dom själva mer personliga. Men sen kan man ju skilja på att vara personlig och privat också, förstås. 
 
Igår på min presentation hörde jag mig själv säga att jag gillar provokation, det är bara delvis sant. Jag fascineras av provokation och i vissa fall gillar jag känslorna det framkallar. Men det som är sant däremot är att jag gillar kultur i alla former som får en att känna saker, både fint och fult. Bra med den här utbildningen att den iallafall sätter igång lite processer i huvudet på mig och att jag får tid till att tänka efter vad jag själv gillar och därifrån se vad mitt mål blir. Men nu blir jag pretentiös igen känner jag. 
 
 
 

blogginlägg i repriser

drömmer om cigaretter, pipor, rök men inte snus. det är jag tacksam för. IMORN är det hästpojken. bara en månad sen sist men det känns så fantastiskt, nu har jag ju väldigt fint sällskap dessutom. längtan!!!
pratar nog inte om något annat än längtan? allt är en enda stor längtan. längtan bort, längtan tillbaka, längtan efter erövringar, längtan framåt, längtan bakåt.
i norrköping ses man igen
det finns en chans, på nån spårvagn nånstans.
min hud är så knottrig, som en apelsin. frusen fastän det är vår, fastän jag inte ens fryser
för stor och för liten
vakuum
 


Läser igenom min gamla blogg, den jag skrev i mitt första år i Norrköping. Såhär mystisk och häftigt metaforisk var jag då. Det var innan jag blev vän med Hampus och under tiden jag träffade en kille i kjol som mest ville att jag skulle fotografera honom till hans blogg när vi träffades, förstod inte riktigt vad mer han ville mer än att han ville fortsätta ha kontakt och att han talade i gåtor. Fin omtumlande tid när allt var nytt och alla ställen ännu inte var utforskade. Jag hade ännu inte träffat alla människor och jag hade ännu inte träffat dig. Eller, bara några timmar efter jag skrev det här inlägget skrev du till mig på facebook inser jag nu, men det var inget mer med det. 
 
Jaha livet, vad har du att bjuda på nu undrar jag? Jag vill utforska mera, träffa mera människor, äventyra, drömma mera, både när jag sover och när jag är vaken. Göra saker till verklighet osv. 
 
Men vilken himla tur att jag flyttade hit och träffade alla fina människor egentligen!!!!! som Elin, Henrik, Hampus, Jesper, Frida, Johan, Rikard, Jessica, Gustav, Karin, exempelvis. HURRA LIVET FÖR IBLAND ÄR DU SÅ SNÄLL SÅ SNÄLL MOT MIG!

fotografgraferamera

När jag var 17 var jag påhittig och fotade andra saker än bara fulla människor som dansar på klubb. Ska leta mig tillbaka dit igen, i höst kanske. 
 
Men så pixliga bilderna blev nu då?!?!?!

morgonstunden

 
 
Jag vet att det inte är så tidigt som jag tycker det känns att ställa klockan på halv nio, men hur som så ska jag nu sammanställa hela presentationen för det har jag inte börjat med än. Pratade i telefon och skvallrade lite istället, bland annat. 
 
Jahaja nu vet ni det. 

Å-å-å

Förstår att ni undrar hur jag ser ut när jag sitter på min kammare och pluggar duktigt och tänker så det knakar, såhär ser jag ut, fast kliar mig mycket i pannan och drar i öronsnibben när jag tänker har jag lagt märke till. 
 
Lat är jag också, istället för att leta fram min externa hårddisk så försöker jag tänka ut vart jag kan ha lagt den så jag ska slippa riva ut någon låda i onödan. 
 
Lyssnar på den här skivan också, mycket mäktig. 

Inte skyldig nån nåt

Hur är det egentligen tänkt att en tjej som jag ska orka stå ut med allt undrar jag. 
 
Försöker komma fram till hur jag ska lägga fram min presentation imorgon, hur pass pretentiös jag ska vara och vilka bilder jag ska visa. Sen måste jag tänka ut svaret på sista frågan, vad är målet och inriktningen med utbildningen. 
 
Skönt det skulle va att va 16 år, ta en höstpromenad med Maria i hultsfreds hembygdspark, snurra runt lite på den stora bryggan och andas frisk höstluft. Men å andra sidan vill jag aldrig mer va 16 igen, aldrig i livet. Vill inte backa tillbaka till någon ålder. 

blablablafuckyoublablabla

Mitt största irritationsmoment just nu är killar som tycker synd om sig själva, super i grupp och blir bittrare och ba buhu tjejer är dumma. 
 
Lyssnar på musik med killar som också tycker synd om sig själva gör dom också, som handlar om buhuhu tjejen jag var dum mot vill inte ha mig nu buhuhu nämen va konstigt då. 
 
Sen kan man drömma om vägar tillbaka när det är för sent och skylla ifrån sig på någon annan. 
 
 

Gårdagens instagram

Eftersom jag är så Hipster så kan ni få se bilderna jag tog igår genom instagram. Det är vad jag har att bjuda på denna härliga lördagsmorgon.


RSS 2.0