Letar efter nåt som är bättre än bra

Tycker mycket om att prata i telefon och inse att jag inte längre nöjer mig. Hellre inget än att vara så jävla tacksam för det lilla. 
 

Vimmelfotografens återkomst

Ikväll ska jag vimmelfota lite igen efter att ha hållt mig borta. Först åkte jag ju till Berlin och sen till Malmö. Men nu är jag kvar på hemmaplan och ska återigen fota. I måndags blev jag igenkänd av en i kassan på cnema som vimmelfotografen på orange. Det var oväntat men lite roligt också.
 
Igår spelade jag och Maria lite skivor på Cafe Hörnet och det var väldigt trevligt. 
 
Nu är jag ensam hemma och funderar på att ta ett bad och skvätta omkring i hela badrummet, eller kanske kolla på SATC-boxen. Eller, det känns alltid som det finns massa saker man borde passa på att göra när man är ensam hemma men kommer aldrig på dom när det väl händer. 

the sound of silence

Saknar att ha en vinylspelare, sätta på typ simon and garfunkel och ligga raklång på golvet och låtsas som jag är med i en indiefilm. Det var en grej jag brukade göra när jag var ensam hemma när jag hade en vinylspelare. 
 

Allt hamnar på bloggen eller så hamnar nästan inget här

Jag har en privat dagbok där jag skriver ungefär en gång vartannat år, men jag gör mentala anteckningar om saker jag vill skriva ner där för att inte glömma. Självklart har jag redan glömt det mesta. 
 
Den här veckan inleddes med finbesök och besök på en tatueringsstudio där Frida piercade sig, själv vågade jag såklart inte. Igår kollade jag på film med hallongrottan med efterföljande feministisk diskussion. Känner mig lite smartare såhär i efterhand och så fint att umgås med vettiga fina snälla personer. 
 
Lite instagram-pics från senaste tiden är det jag bjuder på idag. 

 
Skål och hejdå!

Var inte så jävla tacksam, ta allt du vill ha


Pop

 
En poplåt jag skrivit en gång och här framför med mina kompisar för typ ett år sen som handlar om hur jag känner nästan jämt. 
 
 

Höstigt

I fredags letade jag fram en gammal basker att värma hjässan med. 

Finlördag!

Hurra för den här fina tjejen är på väg hit!

Rågången

En gång hade jag, Maria och Henrik ett band en kort stund. Vi skrev några poplåtar om sånt poplåtar ska handla om. 
 
 

Carpe diem

 
Först en promenad i solen, frukost framför en bra tvserie, snart kaffe med fin person, sen middag och konsert med massa bra personer. Prioriterar vart jag lägger mina slantar och anstränger mig för att omge mig med bara bra personer som får mig att må bra. Känner mig nästan religiös, men så bra saker kan bli ändå fastän det skaver då och då, ignorera och klappa bort det onda och lite mer jävlar anamma är det som behövs. 

kanske en plan

 
Är inte så bunden till Norrköping om ett år, kanske ännu mer snart. Kanske flyttar jag mot nya äventyr eller så serverar livet mig andra bra möjligheter. Men inte än på ett tag, men skönt att veta att jag kan. Och jag vill, och det vore nog bra. Men först en fin vinter här. Och en bra vår förstås. 

American horror story

Står i valet och kvalet, antingen kollar jag på det senaste American horror story och riskerar en sömnlös natt/natt med mardrömmar, eller så läser jag en bok. 
 
Tror jag tuffar till mig och kollar. 

Relationstvånget

Imorse tog jag en hurtig promenad och lyssnade på podcasten hjärta och smärta med Quetzala Blanco, Margret Atladottir, och Emelie Thorén. De svarar på sina läsares frågor om relationer, mest om hur ont allt gör och jag gick där och lyssnade på vad man gör när man slutar ligga med varandra i en relation och tiden gick och gick och allt var hopplöst och sen bara kände jag att MEN MÅSTE MAN VA IHOP MED NÅN OM DET SKA VA SÅ FÖRBANNAT JOBBIGT JAG SKA BLI CELIBAT. (den som inte fattar fucking åmål referensen får ig). 
 
Men jag kommer nog ångra mig och vilja bli ihop med någon när jag kommer ur den här bittra perioden, men just nu är jag mest bara irriterad på hetsen kring tvåsamheten fastän den sällan funkar och jag trivs bra med att vara själv ett tag och lära känna mig själv igen. 
 
Nej jag glömde inte bort vem jag var när jag var ihop men jag reagerar annorlunda och är annorlunda nu såklart när jag inte behöver ta hänsyn till någon annan i mitt liv och nu är allting på mina villkor, inga kompromisser. 

Mother, am i good looking?

Laakso var bäst igår, Hets spelade tre låtar och sen var det över. Jag fällde en tår i smyg när han avslutade med stjärnfallet. Ungefär så kan hela den krune X3 konserten sammanfattas. 
 
Idag hade jag läst jättelite av kurslitteraturen på tåget imorse men hade ändå läst mest. Plötsligt händer det eller nåt. Tur seminarieledaren har ett stort ego och håller långa monologer så det inte märks hur lite man läst. 
 
Nu är jag trött i vanlig ordning. Men ganska stabil ändå. 

Fredagen som var

Vit päls var så fina och bra, jag dansade mig svettig och hade en fin stund. Särskilt när de spelade mina moves och  det blev internt. Även att de minns klippet när rågången spelar den. hehe. 
 
Här kommer nåra bilder som jag tog. 
 
 
Efteråt gick vi i ett nästan samlat gäng till Hugos och dansade galet osv. Bra dans och mycket dans fast på kort tid på grund av kö.

Laakso Hets Krune

Idag åker jag och Theza-babe till stockholm, äter en romantisk middag och kollar på Hets Laakso och Markus Krunegård. Är mest peppad på Laakso, sen Hets, sist krunegård solo. 
 
ni kan få se lite instagrambilder från i fredags så länge
 

Lördagstanke

Man kanske skulle flytta till norge och rensa fisk eller flytta till Malmö och plugga nån strökurs, eller bara vara kvar här fast tänk så är det fel val och jag missar allt som livet har att erbjuda mig. Alltid är det bättre någon annanstans. 

Vit Päls

 
Ikväll spelar mitt favoritband på trappan! mhm så bra. 
 
Det är ju vi i bästa Klubb Republik som bokat hit dom och vi står för musiken före och efter och sen kanske vi går ut och dansar eller så. Vem vet vart framtiden bär oss. Inte jag iallafall.

torsdag

Jag vill inte höra hur det kan va att jobba som kulturproducent jag vill ligga i sängen och kolla gossip girl. Buhu stackars mig osv. 

Aspergern kanske spelar in.

 
Ibland är det som att det gör ont mest för att det bara ska göra ont. 
 
Men jag har under hela mitt liv då och då drabbats av plötslig ångest jag inte kan placera, som jag inte kan hitta orsaken till hur jag än försöker. I några månader har jag skyllt på en och samma sak varje gång det hänt. Men jag vet inte längre. Det är som om tårkanalerna ibland bara måste få lipa i någon timme tills kroppen inte orkar längre och prestationsångest och annat skit runnit ur systemet. 
 
"I have asperger syndrome in case that's important". Borde påminna mig själv om det ibland. Det är inte mig det är fel på, det är visst nåt med några balanser i hjärnan som inte är som dom ska eller hur det nu stod på wikipedia. 

Sådär som man känner

Ibland så kanske man känner att man väntat och väntat på en person men personen fattar det inte pga oklar anledning men så orkar man inte förklara varför man blir så ledsen utan man bara slutar vänta. 
 
 
Jag har så svårt att hålla mitt fokus uppe under föreläsningar. Den här veckan är fullspäckad med föreläsningar i litet grupprum med dålig ventilation och hårda stolar som misshandlar min rumpa. Försvinner iväg i tankarna var tionde minut och vaknar ibland till av att det svider till i hjärtat. Har en dålig vana som går ut på att jag tvingar mig själv tänka mig det värsta och tvingar mig själv att måla upp scenarion i huvudet som jag vet kommer svida genom hela kroppen. Som ett tics eller ett tvång, eller så är det samma sak. Har dessutom kroppsliga tics och mentala tvång. 
 
Brukade kalla mig själv ticsmongo ibland förut. Då brukade du säga att jag inte var ett mongo. 
 
Och det är jag ju faktiskt inte. Nu kan jag säga det till mig själv. 

Bra jobb

 
Vilket himla bra jobb att få sova middag hela dagarna tänkte jag lite förstrött här medan jag sitter vid frukostbordet och längtar tillbaka till sängen. Men jag är nog glad att jag inte är Jackie Samuel. 
 

Önskning

Just nu önskar jag att jag var ihop med någon som kunde läsa all kurslitteratur jag måste läsa inför imorgon och sen förklara det jag behöver veta för jag orkar verkligen inte ta mig igenom den. 
 
Eller vi behöver ju inte ens va ihop, kändes mest naturligt bara eftersom jag ligger i sängen redan. 

En tisdag fast en början på en ny vecka

Idag påbörjades en ny kurs som faktiskt ska innefatta ett resultat i form av en skriftlig rapport och en muntlig framställning. Jag kommer därför att ha saker att göra om dagarna och träffa min grupp (om jag skaffar mig en sådan), och det är så himla bra. 
 
Främst för jag inte kommer ha lika mycket tid över till att grubbla och tycka synd om mig själv. 
 
Jag tänker ganska mycket på vikt just nu. Kanske främst för jag gått ner nästan alla sambokilon och kan ha kläder som satt thight förut. Det känns ju bra. Bort med pizzakilona och jag har tränat på actic två gånger på en vecka. Kanske början på ett nytt hälsosamt liv eller så är det bara en fas eller nåt. 
 
Precis när vi gjort slut promenerade jag en del runt strömmen och sprang lite då och då. Det var bra för att rensa tankarna hade jag läst men det funkade sådär. Allt som håller hjärnan upptagen funkar ju just så länge hjärnan är upptagen. Sen när man ska sova så hinner allt ifatt en. 
 
Men jag tror jag mår bra nu. Påminner mig själv varje kväll att värdera det jag har och att vårda dom personerna så bra jag kan. Hur det funkar i praktiken är en annan historia men jag försöker ha en plan.

.

I fredags tog jag och Sanna först en promenad, sen fikade vi på strykjärnet och gick en runda på stan. Det var himla trevligt och fint. Bästa är att om två och en halv månad så flyttar hon tillbaka hit till Norrköping! Det ser jag fram emot. 

Lördagen den tredje november

Hade en fin lördag. Men borde bättrat på läppstiftet lite oftare ser jag såhär i efterhand.

Tihitihi

Ikväll ska jag dansa å dansa å dansa. TIHI

Det måste va radion.

Har en ny vana att lyssna på radio medan jag äter frukost. Känner mig intellektuell och uppdaterad då. HA HA HA. 

Luntgatan girls

Jag och Maria gör ju typ allt ihop, bor ihop, äter ihop, har samma umgänge, har spelat i band tillsammans osv osv. Och så har det varit i 10 år, eller inte med allt. Bott ihop har vi gjort i lite mer än två år. Men ni fattar grejen. Vi har även en utmärkt djduo ihop. Luntgatan girls kallar vi oss och vi spelar allt som man kan dansa till som är bra ungefär. Vi dansar en hel del själva också. Så man blir svettig i nacken. 
 
Nu på lördag spelar vi på Karateklubben XL på trappan. Befinner ni er i Norrköping och har åldern inne är ni alla hemskt välkomna för en sväng om! Jon har även sagt att många kommer bli kära i mig så det ser jag fram emot förstås. Vem som helst får bli kär det är bara kul. 
 
Här följer några bilder från när vi spelade på nkpg prides efterfest i våras som fina Frida tagit. 
 
 
 
En bild på affischen också så har ni all info ni behöver! 
 
 

Profilbildernas mästarinna

Jag byter profilbild på facebook rätt ofta, har fått någon ide om att profilbilden måste spegla mitt humör, därför har det blivit en hel del genom året. *ambivalent tjej*. Jag väljer profilbild bland de bilder där jag själv tycker att jag ser snyggast/sötast/coolast ut. Ganska roligt att kolla tillbaka och se när jag tyckt att jag sett som snyggast ut. Vilka bilder som är mest smickrande osv. hehe. 
 
Här kommer en best of med bilder jag fortfarande tycker håller måttet. Alltså jag på bild som snyggast/sötast/coolast. 
 

Always be yourself. unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn

I lördags var jag unicorn i Lund. Lite i Malmö också. 

vakna somna vakna somna vakna somna

Jag har upptäckt snoozeknappen. 
 
Snart är det helg. 
 
Mitt liv ser ungefär likadant ut både på helgen och vardagen. 
 
Lite konstigt är det ju också att mitt ex idag flyttar in på andra sidan gården och kommer kunna se rätt in i mitt kök från vardagsrummet tänker jag nu när jag sitter vid köksbordet och dricker äckligt kaffe. 
 

RSS 2.0